Slovensko sa zapojí do celosvetovej kampane

25.10.2013 13:50

Slovensko sa zapojí do celosvetovej kampane

Bratislava, 25. 10. 2013- Medzinárodná federácia psoriatických asociácií (IFPA) pripravuje v spolupráci s národnými organizáciami psoriatikov kampaň k Svetovému dňu psoriázy. Pomocou nej sa snažia upozorniť na to, aký majú psoriáza a psoriatická artritída obrovský vplyv na život ľudí. Je potrebné, aby národné a medzinárodné inštitúcie brali ničivé podmienky týchto ochorení vážnejšie. Aby bol hlas psoriatickej komunity vypočutý.

Pri príležitosti Svetového dňa psoriázy 2013 sa organizácie rozhodli apelovať na politikov, zákonodarcov a predstaviteľov zdravotnej starostlivosti pomocou výpovedí psoriatických pacientov. Veria, že prezentovaním faktov a dôležitých informácií subjekty s rozhodovacou právomocou zlepšia podmienky prístupu k účinnej liečbe.

Psoriáza nepozná hraníc – prístup k liečbe pre všetkých!

Hlavnou témou Svetového dňa psoriázy 2013 je globálny prístup k liečbe. V snahe rozšíriť toto posolstvo do celého sveta sa vytvorila príspevková kampaň, do ktorej sa zapojí aj Spoločnosť psoriatikov a atopikov SR. Jednotlivé národné organizácie združujúce pacientov so psoriázou tak budú zdieľať osobné skúsenosti svojich pacientov s liečbou psoriázy, jej účinnosťou či nedostatkom. Kampaň nesie názov „Liečiť pacienta – zachrániť človeka“.

:-)

Aktivity k Svetovému dňu psoriázy – SDP-2013 Slovensko

 

Spoločnosť psoriatikov a atopikov SR a Občianske združenie Bodkáčik pripravili tiež edukačné aktivity a bezplatné dermatologické poradenstvo v rôznych regiónoch Slovenska. Aktivity sú smerované k rozšíreniu poznatkov o chronických kožných ochoreniach so zameraním na psoriázu, o možnostiach liečby a jej dostupnosti na Slovensku.

Cieľom je informovať verejnosť, že psoriáza nie je prenosná choroba a taktiež ukázať, kde môže rodina psoriatika i on sám hľadať pomoc.

 

Harmonogram aktivít pre verejnosť:

 

18. – 20. 10. 2013 – Hotel Junior Piatrová (Vrútky pri Martine) – Celoslovenské stretnutie

SPaA SR zaoberajúce sa problematikou postavenia pacientov s chronickými kožnými ochoreniami v SR. Spoločnosť psoriatikov a atopikov už 20 rokov pomáha s edukáciou verejnosti a presadzovaní záujmov ľudí trpiacich chronickými kožnými ochoreniami.

 

26. 10. 2013 – Deň otvorených dverí – Kúpele Smrdáky (celodenne)

 

29. 10. 2013 – prednáškové edukačné info bloky s odborníkmi z oblasti dermatológie –

HotelSaffron, Bratislava, od 10:00 do 14:00 hod.

Súbežne bude prebiehať tlačová konferencia k SPD-2013

29. 10. 2013 – Deň otvorených dverí na Dermatovenerologickej klinike v Martine

centrum biologickej liečby, konzultácie a získavanie informácií bude prebiehať od 13:00 do 15:00

 

29. 10. 2013 – Deň otvorených dverí v Kúpeľoch Červený Kláštor – edukačný info blok

pre verejnosť „O psoriáze“, v dome Zdravia od 13:00